Kilenc megyére adtak ki riasztást

News, Időjárás eső szél hideg tél
Woman with Umbrella
Vágólapra másolva!
A szép, őszi időtől el kell búcsúzni, jön a hideg és még több eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megyére adott ki riasztást eső, és kettőre szél miatt.
Vágólapra másolva!

Országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég vasárnap. A délelőtti, kora délutáni órákban kevesebb helyen valószínű csapadék, majd késő délutántól nyugat felől ismét sokfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra.

Az Országos Meteorológia Szolgálat Somogy és Zala megyére az erős szél miatt adott ki riasztást, Somogy, Zala, Veszprém, Fejér, Pest, Jász-Nagykun, Heves, Borsod és Szabolcs megyére pedig eső miatt.

Szükség lesz a sapkára, sálra, de még az esernyőre is Forrás: Thinkstock

Sokfelé erős, helyenként viharos déli, délnyugati szél valószínű. Vasárnap késő délutántól a Dunántúlon egyre nagyobb területen a szél északnyugatira fordul, és erős, időnként viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap északon 10–15, délen 15–20 Celsius-fok között várható.

Ami a következő napokat illeti,

el lehet búcsúzni a szép, őszi időtől: helyét csapadékos és egyre hűvösebb időjárás veszi át a hét elején.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn már kevesebb napsütés várható, és a nappali legmagasabb hőmérséklet sem lesz több 9 Celsius-foknál.

Kedden és szerdán – a megélénkülő szél mellett – tovább csökken a nappali hőmérséklet, a maximum már csak 8, illetve 5 fok körül várható, csütörtökön hajnalban pedig talaj menti fagyra is kell már számítani. A hét második felétől enyhülés, viszont némileg több csapadék várható.