Orbán Viktor: Politikai blöff a Rogán Antal elleni támadás

Vágólapra másolva!
Politikai blöfftámadásokkal nem foglalkozom, a kormányon belül csak a teljesítmény számít - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol több ellenzéki képviselő is a Rogán Antal miniszterről a közelmúltban megjelent cikkekről kérdezte.
Vágólapra másolva!

Az LMP-s Szél Bernadett szerint a miniszter a letelepedési kötvényekről és egy ügyvéddel kapcsolatban nem mondott igazat.

Ugyanígy az MSZP-s Harangozó Tamás is bírálta Rogán Antalt. "Meddig védi még ezt a fiút?" - kérdezte a miniszterelnöktől. Ahogy a jobbikos Szilágyi György is.

Orbán Viktor ezekre az azonnali kérdésekre úgy reagált, politikai blöffel, politikai bulvárral nem foglalkozik.

Minden egyes támadás, amit a miniszter ellen indítottak, Rogán Antal pozícióját erősítette

- tette hozzá, a miniszter ellen intézett vádakat nevetségesnek minősítve. Ezek - fogalmazott - tényeknek látszó dolgokkal alátámasztott hazugságok.

Orbán Viktor azt is mondta, az ellenzék valójában nem Rogán Antalt, hanem őt és kormányát támadja. Harangozó Tamás kérdésére megjegyezte: ha csak egyetlen igaz szó lett volna abban, amit elmondott, akkor "önök már régen tettek volna büntetőfeljelentéseket, de azt persze nem merik vállalni".

A jobbikos Szilágyi Györgynek válaszolva hozzátette: 26 éve parlamenti képviselő, és ha hitelt adott volna azoknak a támadásoknak, amelyek ellene irányultak, akkor már rég nem ülne az Országgyűlésben. "Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy amikor megindul egy kampány egy politikus ellen, akkor aztán tücsköt, bogarat, kígyót, békát" mondanak róla - fűzte hozzá.

"Nehogy azt higgye, hogy ezek a hírek bennünket megrendítenek, vagy akár csak el is gondolkodtatnak, ezek blöffök, politikai blöffök, így is tekintjük őket" - mondta, megjegyezve azt is: "politikusként politikust lehazugozni nem valami eredeti, szerintem nincs is sportértéke".

Végül idézte Szilágyi György egy korábbi mondatát, amely szerint "időhúzás a népszavazás, amelyre leghamarabb ősszel kerülhet sor, inkább az alaptörvényt kellene hasonló tartalommal módosítani". Megjegyezte, a jobbikos politikus később nem szavazta meg a bevándorlással kapcsolatos alkotmánymódosítást. "Ennyit a hazugságról" - zárta válaszát Orbán Viktor.