Két diákra fogott fegyvert egy vagyonőr

Vágólapra másolva!
Éles fegyverrel támadt két diákra egy vagyonőr februárban Lőrinciben.
Vágólapra másolva!

Szalóki Zoltán főügyész Origónak küldött közleményében azt írta, a 63 éves alkoholista férfi vagyonőrként dolgozott egy Lőrincihez közeli község vastelepén, ahol többnyire éjszakánként volt szolgálatban. Február 5-ére virradóra munka után hazaindult. Útközben bement egy kocsmába, ahonnan dél körül részegen indul el.

Zsebében egy 38-as kaliberű, ötlövetű, töltött forgópisztoly tartott magánál, engedély nélkül.

A férfi a kerékpárjával megelőzött két sétáló nyolcadik osztályos fiút, megállította, majd kérte őket, hogy igazolják magukat. A gyerekek azt mondták, hogy nincs náluk igazolvány, mire a férfi megparancsolta, hogy feküdjenek az úttestre.

Mivel a diákok csupán letérdeltek, a férfi előrántotta a fegyverét és

rájuk fogta, majd arra kényszerítette őket, hogy hasaljanak le.

Közölte, hogy hívni fogja a rendőrséget, és

agyonlövi a fiúkat, ha nem engedelmeskednek neki,

majd szavainak nyomatékot adva egyszer a levegőbe lőtt. A rémült gyerekek mozdulatlanul feküdtek a földön, amíg a vagyonőr perceken át a telefonját kereste, de nem találta, ezért megengedte, hogy a fiúk felálljanak.

Végül a férfi úgy döntött, hazáig kíséri a fiúlat. A gyerekek előtte haladtak, a férfi pedig végig rájuk tartotta a fegyvert. Azt parancsolta, hogy

tartsanak egymás között öt méter távolságot, különben lelövi őket.

Amikor az egyik fiú lakásához értek, a részeg vagyonőr szembetalálkozott a gyerek szüleivel.

Bocsánatot kért a viselkedéséért, zsebre tette a pisztolyt és hazament.

A rendőrség gyorsan elfogta a vagyonőrt és átkutatta a lakását, ahol egy másik, hatlövetű forgótáras maroklőfegyvert és több lőszert talált, pedig erre nem volt engedélye.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség - ahogy fogalmaznak - a személyi szabadság két rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, fegyveresen elkövetett megsértésével, valamint lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja a férfit.