Halász: Nem múlt el a migránskvóta veszélye

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerint a november 8-án, az alaptörvény módosításakor kiderül, ki akarja megvédeni az országot, és ki nem.
Vágólapra másolva!

A kormánypártok ismételten arra kérik az ellenzéket, hogy „próbálják most félretenni a pártpolitikai és egyéni hatalmi érdekeiket, és védjük meg együtt az országot a migránsok betelepítésétől” – mondta a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

Halász János szerint a kötelező kvóta veszélye nem múlt el, Brüsszel nem hajlandó visszavonni a kötelező kvótát. A magyar emberek egységes akarata azonban az, hogy „ide ne legyen kényszerbetelepítés”.

November 8-án kiderül, ki akarja megvédeni Magyarországot, és ki nem – tette hozzá Halász János.

Hangsúlyozta: minden parlamenti pártnak választania kell, hogy támogatja vagy nem a miniszterelnök által kezdeményezett alaptörvény-módosítást, amelynek az a célja, hogy „érvényesítsük a magyar emberek akaratát, és megvédjük az országot a migránsok betelepítésétől”. A Fidesz és a KDNP képviselői ott lesznek november 8-án a parlamentben és megszavazzák az alaptörvény módosítását – mondta.

Akik nem szavazzák meg a módosítást, nem akarják megvédeni Magyarországot

– emelte ki Halász János, megjegyezve: a szavazásnál számítanak az LMP-s képviselők támogatására. Ugyanakkor „a szocialistákra nem számíthatnak a magyarok, hiszen el se akarnak jönni a szavazásra” - jegyezte meg.

A Jobbikról azt mondta, hogy „Vona Gábor és pártja hatalmi érdekei szerint váltogatja az álláspontját”. Áprilisban a Jobbik még azt mondta, hogy aki nem szavazza meg az alaptörvény-módosítást, az hazaáruló – emlékeztetett Halász János, hozzátéve: „most pedig a Jobbik kifogásokat keres, hogy nemmel szavazhasson, de határozott meggyőződésünk, hogy a Jobbik gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény-módosítást”.