Újabb részletek a Népligetben meggyilkolt nőről

Népliget bűnügyi bevetés
A BRFK bűnügyi bevetési osztálya a Népligetben
Vágólapra másolva!
Negyvenéves, szőke, erős vonású asszony, akire egy kutyasétáltató találhatott rá: a nyomozók már azonosították a Népligetben történt gyilkosság áldozatát. Valószínűleg megerőszakolták, a parkban pénteken is nagyon sok volt a rendőr.
Vágólapra másolva!

Kocogó fiatal nő vagy a parkban dolgozó prostituált – a Népligetben rendszeresen sétálók véleménye is megoszlott arról, hogy ki lehet a park egyik elhanyagolt, bokros részén meggyilkolt áldozat.

Félnek lejönni

A járókelők maguk is mondják, a Népliget zűrös hely, főként sötétedés után, de a gyilkosság híre így is felzaklatta őket: „Évek óta ide hozom a kutyát, lassan már

– mondta az Origónak egy kutyát sétáltató asszony.

A BRFK bűnügyi bevetési osztálya is megjelent csütörtökön a Népligetben Forrás: Origo

Egy idős férfi tudni vélte, hogy a nőt halála előtt többen is megerőszakolták, mások arról beszéltek, hogy a holttestet egy kutyasétáltató fedezte fel csütörtök reggel.

Ismerik az áldozatot

Az viszont egyértelműen kiderült, hogy a rendőrség egy ideje már tudja, ki az áldozat. A korábban is szűkszavúan nyilatkozó hatóság kérdéseinkre csak egy információt árult el, ami megerősíti, hogy azonosították a holttestet: válaszuk szerint

a holtan talált nő 40 éves.

Erőszak történhetett

Nem hivatalos információink szerint az asszony altestét lemeztelenítették – ez nemi erőszakra vagy annak kísérletére utal –, a fejére pedig erős ütést vagy ütéseket mért a támadó.

A megkérdezettek közül többen is arról beszéltek, hogy

a rendőrök egy szőke, jól öltözött, kissé erős vonású, 40–50 év közötti asszony fényképét mutatták meg nekik,

és hogy a rendőrök a liget környéki épületekben is adatgyűjtést végeztek.

Csikk, pad, DNS

A rendőrség csütörtök délelőtt elképesztő erőkkel ment ki a helyszínre, ennyi helyszínelőt, taktikai mellényes bűnügyi nyomozót utoljára a Teréz körúti robbantás után láthattunk egy helyen.

Elmosódott lábnyom, cigarettacsikkel: egy, a helyszínen rögzített bűnjelek közül Forrás: Origo

Rengeteg nyomot rögzítettek – fényképeink alapján egy eltaposott csikket, egy elmosódott lábnyomot és egy pad környékét is fontosnak tartották a történtek feltérképezéséhez. Szemtanúk szerint

a nyomozók DNS-mintát is vettek a környék ismert kétes alakjaitól,

ami azt jelentheti, hogy sikerült idegen DNS-t rögzíteniük.

Civilnek tűnnek

A rendőrök pénteken is szinte megszállva tartották a parkot. A Police feliratú szalagok nagy részét ugyan leszedték – csak a tényleges bűnügyi helyszínt, a teniszpálya mögötti elhanyagolt, borostyán befutotta tisztást övezi kordon több száz négyzetméteren –, de a park különböző pontjain rendőrautók álltak.

Bűnjelek sorakoztak a tisztáson álló pad körül is Origo

Egy „civil kocsi” pedig óránként többször is lassan végiggördült a főbb útvonalakon, mintha a gyilkos visszatérésére számítanának.

Kérdezősködés közben mi is belefutottunk civil ruhás nyomozókba, akik azt mondták, nem nyilatkozhatnak az ügyről.

Elvész a nyom

A Népligethez több híres bűntényhez is kapcsolható mint elkövetési helyszín vagy az események egyik állomása. Itt veszett nyoma a magát profin álcázó Teréz körúti merénylőnek, és itt vehette fel gyilkosa a 2016 márciusában brutális módon meggyilkolt fiatal kakucsi lányt, Vivient is. A 40 éves áldozat meggyilkolása előtt egy héttel pedig egy idős asszonyt vert meg és rabolt ki a parkban két férfi és egy nő.

A prostituáltak találkozóhelyeként ismert Népligetet óriási kiterjedése és viszonylagos őrizetlensége is kockázatos hellyé teszi – területén alig látni térfigyelő kamerákat, annál több viszont a rosszul belátható, bokros-fás zug, ahol szinte bármi megtörténhet.