Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Programokat indít a kormány a hajléktalanság felszámolására

Vágólapra másolva!
Több programmal is igyekszik a kormány felszámolni a hajléktalanságot, uniós pénzből pedig támogatott albérletekkel segítik a hajléktalanokat – mondta a témáért felelős helyettes államtitkár. Nyitrai Imre szerint egyébként ma Magyarországon csak "azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni".
Vágólapra másolva!

Több program is indul annak érdekében, hogy lakhatást biztosítsanak a hajléktalanoknak, és kivezessék őket a hajléktalanságból – mondta a szociálpolitikai helyettes államtitkár az M1-en, megjegyezve:

a hajléktalanügyi szakma összeállított a kormánynak egy csomagot arról, milyen lépéseket kellene megtenni a hajléktalanellátásban.

Nyitrai Imre szerint gondoskodni kell a hajléktalanná válás megelőzéséről, a már hajléktalanná váltak gondozásáról és életkörülményeik javításáról, valamint a "kivezetésről". A helyettes államtitkár elmondta,

egy uniós program részeként 1,7 milliárd forintból segítik a hajléktalanok lakhatását például támogatott albérletekkel,

emellett van szociális segítség is.

Nem kellene az utcán élni

Elhangzott az is: a lakhatás és a foglalkoztatás összefügg, a Belügyminisztériumnak pedig van külön hajléktalanfoglalkoztatási alprogramja, amelynek segítségével sokan nyernek munkát. Nyitrai szólt arról is:

ma Magyarországon nem kellene az utcán élni, hiszen az ország képes az ellátórendszerét fenntartani, és képes mindenki lakhatását biztosítani,

így azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről