Sérült barátaival sem törődött a sükösdi Mad Max

Vágólapra másolva!
Javításra kapott autóval, ittasan okozott komoly balesetet a büntetett előéletű sükösdi férfi, aki sérült ismerőseit is magára hagyta. Bűnlajstromához képest szinte már szinte mellékes, hogy jogosítványa sem volt.
Vágólapra másolva!

Az elképzelhető összes szabályt megszegte a 32 éves, büntetett előéletű férfi, aki ellen egy februári frontális karambol miatt emelt vádat a kecskeméti ügyészség.

Részegen, jogosítvány nélkül

A vádirat szerint a sükösdi sofőr február 16-án hajnalban okozott balesetet az 51-es főúton:

egy javításra átvett és jogtalanul használt autóval száguldott, jogosítvány nélkül, jóval a sebességhatár felett - ráadásul részeg is volt,

a kocsiban pedig három férfi és egy nő ismerősét szállította.

Érsekcsanád határában váratlanul elvesztette uralmát a jármű fölött, átsodródott a szemközti sávba, és félig frontálisan nekicsapódott egy érkező kamionnak, majd az ütközés erejétől az autó az útmenti partfalba rohant.

Kapcsolt és menekült

A többszörösen büntetett előéletű férfi ráadásul

éppen felfüggesztett börtönbüntetését töltötte.

Mikor felfogta mit tett, és ez milyen következményekkel járhat, ismét a rossz utat választotta: elrohant a baleset helyszínéről, otthagya utasait, akik közül hárman is súlyosan sérültek.

A kecskeméti ügyészség most súlyos testi sértést okozó ittas járművezetéssel, négyrendbeli segítségnyújtás elmulasztásával és jármű önkéntes elvételével is vádolja a sükösdi ámokfutót.

A férfire letöltendő börtöntbüntetést kérnek, és azt, hogy a hajtsák végre felfüggesztett szabadságvesztését is. Az ügyben a Bajai Járásbíróság fog dönteni.