Azonosíthatták a Teréz körúti robbantót

Teréz körúti robbantó, videófelvétel
Vágólapra másolva!
Szerb állampolgárságú, magyarul kitűnően beszélő, korábban „rendőrségközelinek” számító férfi robbanthatott a Teréz körúton – írja a Privátkopó.hu.
Vágólapra másolva!

A portállal egy korábban évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozó férfi lépett kapcsolatba, aki azt állította: találkozott a robbantóval, a férfit a rendőrség egyik fedett nyomozója mutatta be neki 14 évvel ezelőtt.

A férfi elmondása szerint a robbantó akkor 23–25 év körüli lehetett, rövid, barna hajú, kb. 170 cm. magas, normál testalkatú. Ami rögtön feltűnt neki az a robbantó (így fogalmazott) „kölyök” arcberendezése, és hozzá a hideg tekintete.

Az informátor szerint rendkívül nyugodtan viselkedett, rezzenéstelen arccal beszélgetett, semmilyen érzelmet nem mutatott. A beszélgetés során fény derült arra, hogy

szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul, és jól ismerte Budapestet.

Nagyon enyhe akcentust lehetett észrevenni a beszédében, talán nem is akcentus volt, hanem kicsit „ízesen” ejtette ki a szavakat – jellemezte a lehetséges robbantót a portál informátora.

Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség

„A rendőrség által nyilvánosságra hozott első videófelvétel és fotó nagyon rossz minőségű volt, nem lehetett felismerni a robbantót” – adott magyarázatot a mostani jelentkezésre, hozzátéve, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség által nyilvánosságra hozott felvételeket megtekintve jött rá, hogy

Valencsik Ferenc, a portál főszerkesztője a Pesti Srácoknak azt mondta, a nyomozók kérésére nem kíván több információt megosztani a nyilvánossággal, annyit azonban elárult, hogy szerda reggel több információt is átadott a hatóságoknak.