Novembertől több fizetést kapnak a közkatonák

Capable Logistician 2015 Magyar Honvédség Honvédelem Katona Magyar Katona Tank T72 Magyar Honvédség Honvédelem
Kiválóan vizsgáztak mind a magyar, mind a szövetséges katonák a Capable Logistician 2015 gyakorlat június 18-ai VIP-napján várpalotán. A látványos dinamikus bemutatót a köztársasági elnök, a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök is megtekintette.
Vágólapra másolva!
Az illetményfejlesztés a legénységi állomány valamennyi tagját érinti. Munkaerő-piaci pótlékot kapnak, amely beépül az illetményükbe.
Vágólapra másolva!

Az érettségizetteknél a havi 166 ezer forintos bruttó illetmény bruttó 200 ezer forintra nő. Az érettségivel nem rendelkező katonáknál az őrvezetők fizetése bruttó 190 ezerre, közkatonáké 180 ezerre, a tizedeseké havi 200, míg a szakaszvezetői fizetések havi bruttó 220 ezer forintra emelkedik.

Az illetményfejlesztés a legénységi állomány valamennyi tagját érinti, már novemberben megemelt illetményt kapnak.

Simicskó István honvédelmi miniszter elmondta: a legalacsonyabb fizetési kategóriába tartozó legénységi állományt is szeretnék jobban megbecsülni, ezért döntöttek számukra munkaerő-piaci pótlék bevezetéséről, amely beépül majd illetményükbe.

Novembertől emelik a közkatonák illetményét Fotó: Polyak Attila - Origo

A közkatonák illetményfejlesztése már tavaly megkezdődött: 2015 júliusától első lépésben átlagosan 30 százalékkal emelték a katonák és a honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak keresetét.

2016 januárjától 2019 januárjáig 5-5 százalékkal, összességében átlagosan 50 százalékkal növelik a katonák illetményét.

Emellett a honvédelmi ágazatban dolgozók béren kívüli juttatásai, pótlékai is emelkedtek.