Majdnem kétszáz embert vert át egy internetes csaló

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki 173 embert csapott be, majdnem 3 millió forinttal. A pénzt elfogadta, de terméket nem küldött. Érdeklődő vásárlóit pedig különböző kifogással hitegette és álnéven próbált kibújni a felelősség alól.
Vágólapra másolva!

Egy 24 éves fiatal férfi 2014 első felében különböző internetes oldalakon műszaki cikkeket, telefonokat, pendrive-okat, nyomtatókat hirdetett. A hirdetések alapján országszerte

legalább 173 ember küldött összesen 2 790 690 forintot a vádlottnak, akinek soha nem voltak ilyen termékei.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a férfi a nem létező termékek árát a bankszámláira utaltatta, majd az érdeklődő vásárlókat

különböző kifogásokkal hitegette és álnéven, magát alkalmazottnak kiadva azt állította, hogy főnökét baleset érte, nem tudja visszautalni a pénzt.

A férfi a 173 sértettnek 3 000,- és 60 000,- Ft közötti kárt okozott, mely becsapott áldozatai határozott fellépésének köszönhetően 77 esetben megtérült - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. A beérkezett pénzt a munkahellyel nem rendelkező férfi saját megélhetésére fordította. Az ügyészség 173 rendbeli csalás miatt emelt vádat a férfivel szemben.