Gyerekkel csapódott árokba a részeg gyorshajtó

Vágólapra másolva!
Ittas volt, nem a saját kocsiját vezette, ráadásul egy tíz éves gyereket szállított a férfi, aki egy manőver után betonárokba hajtott Dágon.
Vágólapra másolva!

Magasra tette a lécet az a dorogi férfi, aki október 3-án okozott súlyos sérüléssel járó balesetet Dágon: a gyanúsított egy karosszériajavítás miatt rábízott autót vezetett részegen, és a megengedett sebességnél jóval gyorsabban – mindezt úgy, hogy

egy ismerősének 10 éves fiát szállította.

Éppen Dágon hajtottak át 79 kilométer / órás sebességgel, amikor egy kutya ugrott ki a kocsi elé. A sofőr fékezett és hirtelen jobbra rántotta a kormányt, a kitérő manőver miatt viszont az út menti betonozott árokba csapódtak.

Börtönbe kerülhet

A balesetben a 10 éves fiú is megsérült, szerencsére csak ujjcsonttörést szenvedett, de büntetőjogi értelemben ez súlyos sérülésnek számít.

Ennek tekinti a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség is, ami súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a dorogi gyanúsított ellen – a vádhatóság most börtönbe küldené a férfit.