Vágólapra másolva!
Feljelentést tett és vizsgálatot indított a bicskei gyermekotthonban történt szexuális zaklatás gyanúja miatt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. A gyermekotthon két volt lakója szerint az igazgató évekig zaklatta nemcsak őket, de másokat is. A rendőrség már nyomoz az ügyben. 
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított a bicskei gyermekzaklatás gyanúja miatt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF).

A gyermekotthonokat működtető SZGYF felfüggesztette állásából a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatóját,

belső vizsgálatot rendelt el, és feljelentést tett a rendőrségen.

A szervezet közlése szerint a fenti intézkedéseket azután hozták, hogy a gyermekvédelmi gyám jelzése által - szeptember 23-án - tudomást szereztek az intézményben történt szexuális zaklatás gyanújáról. Kiemelték, az SZGYF mindent megtesz azért, hogy az ilyen eseteket feltárja, megelőzze, és a zaklatókat bíróság elé állítsa.

A gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények szigorú büntetését segíti, hogy a kormány 2013-tól szigorította az ilyen bűncselekmények büntetését

- írták, hozzátéve: a gyermekek érdekét szolgálja az a kormányzati törekvés is, hogy ne állami intézményekben helyezzék el őket, hanem minél nagyobb arányban nevelőszülőhöz.

Mint arról az Origo is beszámolt, a bicskei gyermekotthon két volt lakója szerint az igazgató évekig zaklatta nemcsak őket, de másokat is. Egyikük feljelentést tett az igazgató ellen, a rendőrség pedig ez alapján már nyomoz az ügyben.

Az egyik volt lakó szerint neki 4 éven át volt intim viszonya az igazgatóval, ami 13 éves korában kezdődött.

Később az igazgató már a lakására hívta a fiút.

Fidesz: a rendszer fedte fel a történteket

A szigorított gyermekvédelmi rendszer fedte fel a bicskei gyermekotthonban történteket, ezzel szemben a baloldal szemet hunyt a gyermekek elleni zaklatások felett - közölte a Fidesz-frakció. A kormánypárt ezzel ellenzéki pártok - a PM és a DK - közleményeire reagált. A két párt előzőleg a gyermekotthonok azonnali átvilágítását, illetve átalakítását követelte.

A Fidesz-frakció szerint elfogadhatatlan bűncselekmények gyermekáldozatainak pártpolitikai célokra való felhasználása, főleg "azoktól a szocialistáktól, akiknek a soraiban olyan politikus van, aki jelenleg is pedofil bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van".