Évek óta nem látta anyja a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját

Teréz körúti robbantás
Budapest, 2016. október 21. A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből, ahol döntöttek előzetes letartóztatásáról. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Gyerekkorában elrabolták, később pedig nem találkozhatott fiával, aki nem is kereste társaságát – erről beszélt a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi anyja.
Vágólapra másolva!

Először szólalt meg a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának anyja, aki hangsúlyozta, éveken át nem látta fiát, akit korábban ráadásul törvénytelenül el is vettek tőle.

Ellopott gyerekek

A nő a Blikknek nyilatkozott arról, hogy 2001-ben szakították el fiától és lányától –

a gyerekeket apjuk vitte el, és Dél-Amerikába szökött velük egy bíróságilag engedélyezett láthatás alkalmával.

Nem is akart találkozni?

Az apa öt évvel később tért vissza a gyerekekkel, az ekkor már 13 éves fiú viszont már nem akarta látni anyját, a volt férj pedig elzárkózott a megfelelő kapcsolattartástól – állította a gyanúsított anyja, aki így nem is találkozhatott a most 23 éves férfivel.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az állítólagos robbantó apja – Karmacs korábbi polgármestere – ugyanakkor nem tudja elképzelni, hogy a fia követhette volna el a két rendőrt is megsebesítő támadást.

A Teréz körúti merénylet

Szeptember 24-én egy horgászsapkát viselő férfi egy házi készítésű bombát robbantott fel a Teréz körúton, súlyosan megsebesítve két rendőrjárőrt – majd elmenekült a helyszínről.

Videofelvételen a Teréz körúti robbantó, ekkor már sapkát is váltott a merénylet után Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség

Az ügyben nagy erőkkel nyomozott a terrorelhárítás és a rendőrség – a TEK könnyűpáncélos egysége végül október 19-én, Karmacson fogta el a gyanúsítottat. A témában írt cikkeinket ide kattintva olvashatják.