Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Vágólapra másolva!
Éveken keresztül kínozta két kutyáját az a férfi, aki ellen most vádat emeltek. Alig adott nekik enni, egyiket kikötözte, a másikat pedig bezárta.
Vágólapra másolva!

A 40 éves csesztregi férfi kertes házának udvarán tartotta két kutyáját, egy közepes testű, fehér Berci nevű keverék kant, és egy szintén közepes testű, világosbarna Borzas nevű keverék szukát.

A gyakran elkóborló Bercit nyakörv nélkül lánccal egy lyukas tetejű kutyaól mellé kötötte ki, míg Borzast a párzás megakadályozása miatt az udvaron lévő öt négyzetméternél kisebb épületbe zárta.

A kutyáknak éveken keresztül mindössze hetente egyszer adott enni és inni. Az éheztetés miatt a kutyák nagyon soványak lettek. A kan kutya nyakán a lánc lekopasztotta a szőrt, kisebesedett, a bal csípőjén és jobb mellső lábán is felfekvéses sebek lettek, maradandó egészségkárosodást szenvedett, míg a másik kutyára legalább 6 hónapos rehabilitáció vár.

Végül az állatvédők kaptak bejelentést az egészről és hívták a rendőröket, az ügyészség pedig a férfi ellen állatkínzás miatt emelt vádat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről