Bakondi: Még kihívás a Szerbiában felgyülemlett tömeg

Bakondi György sajtótájékoztatója
Bakondi György
Vágólapra másolva!
Továbbra is nagyszámú – napi 100-150 – migráns érkezik Szerbiába, miközben az ottani menekültszállások megteltek, úgyhogy Bakondi György, a kormányfő belbiztonsági főtanácsadója szerint Magyarországnak továbbra is jelentős erőkkel kell őrizni a magyar–szerb határt.
Vágólapra másolva!

Továbbra is nagy kihívást jelent a Szerbiában felgyülemlett migránstömeg, ezért jelentős erőkkel kell őrizni a magyar–szerb határt – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az állami tévében. Bakondi György szerint napi 100-150 ember érkezik illegálisan Szerbiába.

Bakondi György szerint továbbra is jelentős erőkkel kell őrizni a magyar–szerb határt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bakondi szerint a menekültszállások megteltek, és mivel az érkezők továbbmenni nem tudnak, egyre több a bűncselekmény. Hozzátette:

Magyarország minden olyan lépést támogat, amellyel a külső határokon visszaállítják az ellenőrzést – ilyen az egységes határ- és parti őrség létrehozása is.

Bakondi megjegyezte, hogy napi 6-8 ezer ember tesz kísérletet, hogy Afrikából Európába jusson. Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy a tömeges migráció megfékezése érdekében a kibocsátó országokat és a velük határos államokat kell támogatni.

Sokkolót kaphatnak a határnál

Mint arról az Origo is beszámolt, elektromos sokkolóval is felszerelné a kormány a katonai rendészeket. Ők azok, akik részt vesznek a déli határ védelmében. A törvényjavaslat szerint a migráció, a terrorizmus és a nemzetközi katonai vállalások hatékonyabb ellátása indokolja ezt.