A börtönből is zsarolt "alezredes László"

Vágólapra másolva!
Börtönbe csempészett mobillal telefonbetyárkodott a két elítélt, katonatisztnek adták ki magukat, és így zsarolták meg egy ismerősük feleségét.
Vágólapra másolva!

A börtönben is bűnözött két elítélt, akik tavaly szeptemberben eddig ismeretlen körülmények között mobiltelefonhoz jutottak cellájukban.

Hadbíróság vagy mobilfeltöltés

A két férfi kitalálta, hogyan juthatna pénzhez a telefon segítségével: szeptember 20-án felhívták egy hivatásos katona ismerősük feleségét, és magukat katonatiszteknek kiadva megzsarolták a rémült nőt:

férje hadbíróság elé kerül, ha ő nem tölt fel azonnal 12 ezer forintot a hívó mobilszámára.

Az elítéltek ezután vérszemet kaptak: az első utalás után több tucatszor hívták fel az asszonyt, hogy további 30 ezer, majd 50 ezer forintot követeljenek tőle – eközben azzal is fenyegetőztek, hogy

lecsukatják a katonát, vagy csak bent tartják a laktanyában.

Üzent az alezredes

A nőnek viszont idő közben elege lett, és feljelentést tett zaklatói ellen, akik akkor is ötször hívták a sértettet, mikor éppen a rendőrségen járt. A zsarolók egyike

alezredes László néven sms-eket is küldött

az asszonynak, egy másik esetben pedig élettársa nevében írtak könyörgő hangnemű üzenetet, további utalásokat kérve.

A feljelentés alapján a nyomozók aztán eljutottak a fogvatartottak börtönéhez, és megtalálták a cellában rejtegetett mobilt is. Atöbbszörös és különös visszaeső elítéltnek számító férfiakat most társtettesként, folytatólagosan, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolással vádolja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.