Nő nem vezethet kukásautót

Budapest, 2015. június 8.
Tűzoltó dolgozik egy kiégett kukásautó mellett a fővárosi Üllői úton, Vecsés határánál 2015. június 8-án. A tűz a kukásautó vezetőfülkéjében keletkezett, a lángok átterjedtek a jármű szeméttároló részére is. Senki sem sérült meg,
Budapest, 2015. június 8. Tűzoltó dolgozik egy kiégett kukásautó mellett a fővárosi Üllői úton, Vecsés határánál 2015. június 8-án. A tűz a kukásautó vezetőfülkéjében keletkezett, a lángok átterjedtek a jármű szeméttároló részére is. Senki sem sérült meg, de az oltás idejére az érintett pestszentlőrinci útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult az a békéscsabai nő, akit kizárólag a neme miatt nem vettek fel kukásautó-sofőrnek, holott mindenben megfelelt a pályázati feltételeknek.
Vágólapra másolva!

A cég azzal védekezett, hogy kizárólag férfiakat alkalmaznak, mert a munka zajjal, porral, fertőzésveszéllyel jár, és a szeméttelepen nincsenek női vizesblokkok és öltözők sem – számolt be a Beol.hu.

A hatóság megállapította a jogsértést, a cég viszont a határozattal szemben keresetet nyújtott be a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon.

Kislányok, ne is álmodozzatok arról, hogy kukásautót vezethettek, ha nagyok lesztek Forrás: MTI/Máthé Zoltán