Elégedetlen a Hagyó-ügy ítéletével a Fidesz

Németh Szilárd a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart. A sajtótájékoztatón részt vesznek megtakarításaikról beszámoló csepeli lakosok is. Németh Szilárd a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képvi
Németh Szilárd
Vágólapra másolva!
A Fidesz vitát kezdeményez az Országgyűlés igazságügyi bizottságában az igazságszolgáltatásról a Hagyó-ügyben és a vörösiszap-katasztrófa ügyében született ítéletekkel kapcsolatban - jelentette be Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus azt mondta: az emberek többségét joggal háborítja fel a tíz halálos áldozattal járó vörösiszap-katasztrófa ügyében hozott felmentés, csakúgy, mint a fővárost 2010 előtt "irányító maffia főnöke", Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ügyében a felfüggesztett szabadságvesztés.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő Fotó: Bielik István - Origo

Németh Szilárd emlékeztetett arra, hogy a Hagyó-perben az ügyész törvénysértőnek minősítette az ítéletet, amely az ügyész szerint félreértelmezte a vádat.

A Hagyó-ügy ítéletéről részletesen itt olvashat.

Az emberek joggal kérdezhetik: "Merre van az igazság!?" - jegyezte meg Németh Szilárd.

A kormánypárti politikus szóvá tette azt is, hogy egyes bírák nem akarják alkalmazni a megszigorított törvényeket a népvándorlásszerű migrációs hullámmal szemben.

A Fidesz az igazságszolgáltatással kapcsolatban tiszteletben tartja "a bírói függetlenség liberális követelményét", de az átláthatóság és elszámoltathatóság demokratikus követelményeinek is érvényt kíván szerezni.

Azért szükséges a parlament illetékes bizottságában a vita, párbeszéd, hogy tisztázzák: mi történik a magyar igazságszolgáltatásban? Hogy úszhatja meg a "korrupt szocialista politikus", és miért nincs felelőse a 10 halálos áldozattal járó katasztrófának? - fejtette ki Németh Szilárd.

Hagyó Miklós felfüggesztett börtönbüntetést kapott Fotó: Marton Szilvia - Origo

A Fidesz jövő heti frakcióülésén megvitatja a felmerült kérdéseket, és utána az igazságügyi bizottság elé kerülhet az ügy - mondta Németh Szilárd.

Kérdésre válaszolva hozzátette: ha szükséges, a parlamenti bizottságban lefolytatandó vitára meghívják az igazságszolgáltatás vezetőit, Darák Pétert, a Kúria és Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét is, erről majd a bizottság elnöke fog dönteni.

A problémákról pedig őszintén kell beszélni! Nemcsak jogszolgáltatásra, de igazságszolgáltatásra is szükség van, és

ha a vizsgálatok után ez indokolt, törvénymódosításra is sor kerülhet

- fejtette ki Németh Szilárd.