Vágólapra másolva!
Várandós nőt ütött el egy NATO-katona Győrszemerén, az asszony a kórházba szállítás után vesztette életét, és babáit sem tudták megmenteni. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomoz. 
Vágólapra másolva!

Ikreket várt az a 35 éves nő, akit péntek este fél kilenc körül gázoltak el Győrszemere belterületén. Az asszony 16 éves lányával kelt át a 83-as főúton, amikor a halálos végkimenetelű baleset bekövetkezett – egy személyautó elsodorta őket.

A kismama a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe, és nem tudták megmenteni ikermagzatait sem.

16 éves lánya csak könnyebben sérült, Jelenleg a Petz-kórház gyermekintenzív osztályán kezelik – írja az esetről beszámoló Kisalföld.hu.

A lap úgy tudja, hogy a gázoló egy amerikai katona lehet, és a pápai NATO-bázis irányából érkezhetett a tragédia előtt – katonai tisztségére utal az is, hogy az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség indított vizsgálatot.

Nem volt részeg

A főügyészség az Origo kérdésére megerősítette: egy 34 éves, Magyarországon állomásozó külföldi katona gázolt Győrszemerén – állampolgárságát azonban nem árulták el. Levelük szerint a katona akkor ütötte el az áldozatokat, amikor a két nő a Felszabadulás utcából érkezve átkelt a 83-as főúton. A gázoló az elsődleges adatok szerint nem állt drog vagy alkohol hatása alatt.

Még nyomoznak

A baleset után a főügyészség munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek, szeptember 24-én pedig nyomozás kezdődött, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt – a vizsgálat várhatóan két hónapon belül véget érhet.

A tragédia sújtotta hozzátartozókat a baleset után szinte azonnal még egy szerencsétlenség érte.

A rendőrség a gázolás után elterelte a 83-as főút forgalmát arra az utcába, ahol ők is élnek, egy arra haladó kamion pedig elszakított egy vezetéket, ami ledöntötte a házuk kéményét. A Kisalföld.hu kiadója ezért adománnyal is segítette a rászoruló családot.