Megszólalt a nő, akinek a szeme láttára gázolták el édesanyját és kislányát

baleseti helyszín Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS halálos baleset halott helyszínelés kamion KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ rendőr SZEMÉLY
Tiszaújváros, 2015. szeptember 14. Rendőrök dolgoznak egy kamion mellett Tiszaújvárosban, az Örösi úton lévő gyalogátkelőhelynél 2015. szeptember 14-én. A lengyel rendszámú teherjármű elsodort egy a gyalogátkelőhelyen áthaladó családot. Egy 17 hónapos kislány és 52 éves nagymamája olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja nem sérült meg, ő sokkos állapotba került. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A szeme láttára gázolták halálra az édesanyját és a kislányát. A család egy zebrán ment át, amikor egy kamion átgázolt a babakocsit toló nagymamán. A baleset egy éve történt – az anya most szólalt meg először a TV2 hírműsorában, a Tényekben. 
Vágólapra másolva!

Az azóta is gyászoló édesanya most szólalt meg először televízióban. A TV2 hírműsorának, a Tényeknek azt mondta: egy évvel a tiszaújvárosi tragédia után még mindig valótlanságokat állítanak róluk, ő pedig szeretné megvédeni családja becsületét.

Azt mondta, hogy a család vásárolni indult, az anya a zebra előtt átadta a babakocsit a nagymamának. Amikor észrevette az érkező kamiont, ő ösztönösen el tudott ugrani előle, a nagymama és a másfél éves kislány azonban a kerekek alá került. Mindketten meghaltak.

Zebrán gázolta el a kamion a nagymamát és a másfél éves kislányt Forrás: MTI/Vajda János

A kamion lengyel sofőrje észre sem vette a gázolást, az anya sikítására állt meg. Utóbb annyit mondott, hogy "sorry".

Az anyát felháborítja, hogy a lengyel férfi mindenhol azt állította, hogy támogatta őket, és még a temetést is ő intézte. Pedig ez nem igaz. Azt is mondták, hogy a nagymama szándékosan tolta a babakocsit a kamion alá.

Nem értem, hogy mondhatnak ilyet, amikor a tárgyaláson kiderült, hogy anyu próbálta megmenteni Hellát – mondta könnyeivel küszködve az anya.

A szülők elköltöztek Tiszaújvárosból abba a faluba, ahol a nagymamát és a kislányt eltemették.