Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szupercellában ült Pesten a Viszkis

Ambrus Attila a műhelyében. Ambrus Attila Viszkis rabló Viszkis rabló Ambrus Attila, aka. Viszkis rabló a műhelyében Dunaharasztiban. Újságíró: Kóbor Hanna
Ambrus Attila, aka. Viszkis rabló a műhelyében Dunaharasztiban. Újságíró: Kóbor Hanna
Vágólapra másolva!
Ambrus Attila egy évet töltött a plexitömlöcben, amit a Bárányok hallgatnak című filmből ismert átlátszó zárkához hasonlított.
Vágólapra másolva!

A Viszkis szerint azért kerülhetett a szupercellába, mert sikeres szökése, majd elfogása után újabb menekülési terven agyalt. Ambrus Attila az ATV-n beszélt erről, és a raboskodásának tizenhárom éve alatt legnehezebben kibírható időszakként jellemezte a különleges zárkában eltöltött évet.

Ambrus Attila Fotó: Origo

A Viszkis átlátszó, golyóálló zárkáként festette le az úgynevezett biztonsági zárkát, de a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtófőnöke szerint a leírás pontatlan.

Szalai Tímea a Borsnak azt mondta, hogy a biztonsági zárka állandó berendezési és felszerelési tárgyai alapvetően megegyeznek a normál zárkáéval, néhány tárgyat azonban vandálbiztos módon rögzítenek.

Ilyen zárka az ország számos börtönében van, az elítélt csak indokolt esetben helyezhető el itt,

különösen az előélet, a bűncselekmény, a büntetési idő, az illető magatartása, az intézet rendjéhez és biztonságához való viszonya alapján.

Szalay Bence, a filmbeli Viszkis Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Viszkis életéről filmet forgat Antal Nimród, a Kontroll rendezője, a produkciót 1,1 milliárd forinttal támogatja a Filmalap. Az Origo írt arról elsőként, hogy Antal Nimród filmjében a 23 éves Szalay Bence lesz a Viszkis.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről