Fidesz: A baloldal végre akarja hajtani a kényszerbetelepítést

Vágólapra másolva!
A Fidesz egyenes választ vár az Együttől arra, hogy az ellenzéki párt igent vagy nemet mond-e a kényszerbetelepítésre.
Vágólapra másolva!

Előzőleg Szigetvári Viktor, az Együtt - a Korszakváltók Pártjának elnöke azt mondta, a kvótareferendum szombaton kezdődő kampányában arra biztatja majd a választókat, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson, mert azt Európa- és menekültellenesnek tartja. Szerinte minden leadott szavazat a kormányoldalt segíti.

A Fidesz szerint az Együtt kétségbeesett akciókkal próbál kibújni a válaszadás alól, hozzáállása pedig azt bizonyítja, hogy a baloldal továbbra is bevándorláspárti álláspontot képvisel, végre akarja hajtani a kényszerbetelepítést, , amivel „szétterítenék a terrorveszélyt, etnikailag, kulturálisan és vallásilag is tönkretennék Európát".

A kormánypárt közleményében úgy fogalmaz: az ellenzéki pártoknak nyilatkozniuk kell, mert a Brüsszel által tervezett lépés fenyegeti Magyarországot és a magyar emberek jövőjét.
A magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket a brüsszeli bevándorláspolitikáról, Brüsszel kényszerbetelepítési tervét pedig csak az októberi népszavazás tudja őket megállítani – fogalmaz a Fidesz közleménye.