Verésbe halt bele egy csecsemő Recsken

Vágólapra másolva!
Szülei fejsérülés miatt vitték orvoshoz a két hónapos babát, de már nem lehetett segíteni rajta.
Vágólapra másolva!

Halált okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy 19 éves recski nő és 21 éves élettársa ellen. A rendőrség szerint a fiatal szülők tehetnek két hónapos gyerekük haláláról.

Levegőt sem kapott

A csecsemőt csütörtök reggel szállították be egy recski orvosi ügyeletre – az Origo úgy tudja, a gyerek fejét sérülés érte, és alig kapott levegőt, a pár ezért is kért végül orvosi segítséget.

A csecsemő életét azonban nem már nem lehetett megmenteni. A rendelőből értesítették a hatóságokat, a kirendelt szakértő pedig megerősítette az elsődleges gyanút –

a halált előidéző fejsebet idegenkezűség okozta.

A szülőket őrizetbe vették és kihallgatták, információink szerint mindketten beismerő vallomást tettek. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság már kezdeményezte a két gyanúsított előzetes letartóztatását.

A kutyára fogták?

A Heol.hu úgy tudja, a csecsemőt már holtan vitték be szülei az orvosi ügyeletre, és arra hivatkoztak, hogy

a gyereket a kutyájuk lökte ki a babakocsiból,

ez okozta a fejsérülését. A lap információja ellentmond a rendőrségi tájékoztatásnak, amely szerint a gyerek még élt, amikor orvoshoz vitték.

A portál megkérdezte Recsk polgármesterét is: Nagy Sándor úgy tudja, a család ellen jelenleg is zajlik eljárás gyermekbántalmazás miatt, egy másik gyereküket pedig elvették tőlük.

Gyerekhalál Kiskőrösön

A recski csecsemő halála előtt alig fél nappal egy újszülött is életét vesztette Kiskőrösön: a mentőket akkor egy nő rosszulléte miatt riasztották. Így derült ki, hogy az asszony órákkal korábban szülhetett, a gyermekét viszont nem találták.

A baba nejlonzsákba csomagolt holttestét egy másik mentőscsapat fedezte fel

a lakásban, a rendőrség szerint emberölés történhetett. A kiskőrösi áldozat anyja a kórházba szállítása után szintén életét vesztette, halálát szülési komplikációk okozták.