Döntött a bíróság a pesterzsébeti tanárverők ügyében

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönt kapott az a két személy, akik hétfőn megvertek egy pesterzsébeti tanárnőt. Az ítélet nem jogerős, az ügyész letöltendő börtönbüntetés miatt fellebbezett. 
Vágólapra másolva!

Az eset még hétfőn történt, a 34 éves nő és 25 éves testvére azért mentek be az iskolába, mert azt hallották, hogy a nő gyerekét az egyik tanárnő megverte. Az iskola folyosóján találkoztak a tanárnővel, megállították, szidalmazták.

A helyzetet az iskola igazgatója próbálta kezelni, de eredménytelenül. A nő és testvére és a gyerekek szeme láttára bántalmazta a pedagógust:

a nő ököllel megütötte, a testvére pedig a hajánál fogva visszatartotta a menekülni próbáló tanárnőt.

A bántalmazást követően a két elkövető hamar rendőrkézre került, az ügyészség pedig három napon belül vádat emelt, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.

Az ügyben a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság döntött: a 34 éves nőt 1 év tíz hónap 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg 25 éves társát 1 év két hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős. A kerületi ügyészség mindkét vádlott esetében fellebbezett, végrehajtandó szabadságvesztést tart indokoltnak.