Számára a felizgult férfi sokkoló

pedofil, illusztráció, baba, fiú, kisfiú
pedofil, illusztráció, baba, fiú, kisfiú
Vágólapra másolva!
Piros, csipkés felsőt, meg rózsaszínű női bugyit vett magára, és egy vibrátort fogott a kezébe. Így akart szexelni egy tízéves kisfiúval egy tárkányi férfi. Elfogták. A szakember szerint súlyos traumát élt át a gyerek annak ellenére, hogy nem járt sikerrel a szexuális támadás.
Vágólapra másolva!

A kisfiú vallomása alapján a 41 éves férfi elöl kivágott bugyiban saját magán mutatta meg neki, hogyan kell használni a piros vibrátort. Arra kérte, ő is próbálja ki az eszközt, mire a fiú tiltakozott. Többször könyörgött neki, hogy engedje őt haza.

A gyereket az édesanyja küldte el a férfival még május 19-én, aki aznap este náluk volt. Máskor is előfordult már, hogy meglátogatta őket. A kisfiú azért kísérte haza, mert azt ígérte, ad nekik cigarettába tölthető dohányt - írta meg a Police.hu a Zsaru Magazinra hivatkozva. Amikor a lakásba léptek, a férfi átöltözött. Akkor próbált a gyerekhez közeledni.

Patológiás személyiségről van szó

Makai Gábor, klinikai szakpszichológus szerint a férfinak ekkor felszínre került az addig elfojtott szexuális fantáziája

- magyarázza a szakember, aki azt is hozzáteszi, hogy ez egy komplex jelenség, ami sokkal bizarrabbnak tűnik, mint egy hétköznapi értelemben vett megrontás.

Képünk illusztráció forrás: dreamstime

Az anyának feltűnt, hogy sokáig marad a gyerek, ezért biciklivel utána küldte a nyolcéves kislányát, hogy hívja haza a bátyját - mondta Delbóné Oláh Csilla őrnagy a Kisbéri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a Zsaru Magazinnak. A kislány benézett a függöny nélküli ablakon a férfihoz. Ő is látta, hogy női ruhát visel, és vibrátort tart a kezében. Megijedt, hazabiciklizett, de a sokktól nem tudta otthon elmondani, mit látott, ezért az anyja ismét visszaküldte.

A férfit a polgárőrök tartották vissza a rendőrök megérkezéséig. Akkor már férfi felsőben volt, de a bugyit nem vette le magáról. Erre akkor jöttek rá, amikor átvizsgálták a ruházatát. Ennek ellenére tagadta a történteket és azt, hogy a kisfiút bármire rá akarta volna venni.

Ezután a rendőrök a házat is átkutatták. Egy 35 centiméteres vibrátort és csipkés női felsőt találtak, amit egy fekete női bugyival együtt lefoglaltak. Most azzal gyanúsítják a férfit, hogy megsértette egy védekezésre képtelen személy szabadságát. A bíróság egy nappal az eset után, május 20-án elrendelte az előzetes letartóztatását.

Súlyos trauma, de meggyógyulhat a gyerek

Az őrnagy elmondása szerint a kisfiút nyomozási bíró fogja kihallgatni, és pszichológus segít majd a felépülésében. Az eset ugyanis nemi aktus nélkül is szexuális bántalmazásnak minősül.

A gyerek ilyenkor olyannal szembesül, amire még nem áll készen, hiszen éretlen a szexualitásra - mondja a pszichológus, hozzátéve: egy kisgyerek a felnőttben nem a potenciális szexuális partnert látja, hanem a biztonságot, a modellt, akire felnézhet.

Több befolyásoló tényezője van annak, hogyan él meg valaki egy adott traumát. Minél kisebb a gyerek, annál nehezebb az ilyen esetek feldolgozása, ezért a szakember különösen fontosnak tartja az azonnali beavatkozást. Azt mondja a szakértő, tud úgy tenni a gyerek, mintha semmi sem történt volna. Át tudja verni a szüleit, hogy ő ezt feldolgozta, és ha a szülő nem tud érzelmileg ráhangolódni a gyerekére, akkor az áldozatnál később kibontakozhat pszichés betegség vagy probléma.

Makai Gábor szerint minél támogatóbb családban nő fel, annál könnyebb lesz számára a feldolgozás, de mindenképpen jó, hogy pszichoterápiás segítséget kap.