Nem ússzuk meg a hétvégét zivatarok nélkül

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu elemzése a várható időjárásról:
Vágólapra másolva!

Vasárnap Délelőtt fátyolfelhős, nagyrészt napos idő várható. Délután aztán délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Kiterjedt, intenzív csapadékrendszer érkezhet, amely több helyen okozhat felhőszakadást, viharos szélrohamokkal. Egyre inkább megerősödik az északi szél. Nyugaton 22-27, keleten 28-30 fok között alakulhat a hőmérséklet. Kettős hatás valószínű.

Hétfő Hajnalban, reggel még sokfelé, napközben inkább már csak északon, északnyugaton fordul elő újabb zápor, zivatar. Néhol csendes eső is lehet. Élénk marad a nyugati, északnyugati szél. A tartósabban esős tájakon 17-24, máshol 25-33 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők.

Kedd Jelentősen csökken a felhőzet, az ország nagy részén már többórás napsütés valószínű. Zápor, zivatar keleten alakulhat ki. Az északnyugati légmozgás élénk lesz. 26-32 fok körül alakul a csúcsérték.

Szerda Ragyogó napsütésre van kilátás, amelyet csak kevés gomolyfelhő zavar majd. Elvétve lehet zápor, zivatar. 30 fok körüli kánikula ígérkezik.

Csütörtök Tikkasztó napsütés várható, csapadékra kicsi az esély. 30-31 fok körüli országos hőségre számíthatunk.