Merkelt teszi felelőssé a menekültáradatért a kormányszóvivő

Lázár János sajtótájékoztatója
Lázár János sajtótájékoztatója
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán szerint nem Magyarország a felelős azért, hogy megugrott tavaly a menekültek száma. A kormányszóvivő szerint ezért a menekültek befogadására vonatkozó német bejelentés okolható.
Vágólapra másolva!

Ismét Angela Merkel német kancellárt teszi felelősssé a magyar kormányzat a menekültek számának megugrása miatt.

Lázár János súlyos hibát emlegetett Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogyan arra a múlt heti Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is utalt, amikor azt mondta, a Keleti pályaudvarhoz a bevándorlók egy jó része Merkel felhívása után érkezett, a Magyarországra tartók egyértelműen erre hivatkozva közelítették meg a határt,

Hasonlóan ynilatkozott most Kovács Zoltán kormányszóvivő, amikor Bécsben a bécsi magyar nagykövetségen, az osztrák és a külföldi média képviselőivel beszélt. Azt mondta, a tavaly ősszel Európába érkező menekültek száma a befogadásukra vonatkozó németországi bejelentést követően ugrott meg jelentősen, így e helyzet miatt nem Magyarország a felelős.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint nem Magyarország a felelős Forrás: MTI/Marjai János

A kormányszóvivő - Lázárhoz hasonlóan - arra reagálva közölte ezt, hogy a német Bild korábban azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tudatosan félretájékoztatta volna a német és az osztrák kancellárt tavaly szeptemberben a bevándorlási helyzettel kapcsolatban. Ezt egyébként a múlt héten Lázár cáfolta, Kovács pedig annyit fűzött hozzá: "nincs értelme belemenni a számháborúba, de a felelősséget nem Magyarországnál kell keresni."