Kilóra mérte a kokaint és füvet a szentendrei banda

Vágólapra másolva!
Kilós csomagokban árulta a füvet, emellett nagy mennyiségben hozott be külföldről kokaint és amfetamint a Szentendrén lebuktatott drogkereskedő banda. A napokban emeltek vádat ellenük.
Vágólapra másolva!

Jelentőség mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádol a Pest Megyei Főügyészség egy román-magyar bűnbandát, ami 2014-ben több tízmilliós értékben árult és szerzett be drogokat.

Lopott áram fűtötte az ültetvényt

A négy magyar és két román férfi jól megszervezett feladatmegosztás és tervek alapján kezdett bele a drogbizniszbe.

Közülük négyen Szentendrén és Leányfalun béreltek ki két házat, melyeket marihuána termesztéséhez alakítottak át – az albérletekben összesen 3100 tő kannabiszt neveltek, és egy villanyszerelő közreműködésével méretlen árammal fűtötték a palántákat, csak a lopással kétmilliós kárt okozva.

A rendőrök 2014 novemberében csaptak le a társaságra,

a vádlottak addig 10 kiló forint füvet adhattak el, egymillió forintos kilogramm áron.

Garázsban tartották a kokaint

A fű mellett gondoltak az erősebb partidrogokra is: Hollandiából, Amszterdamból és Rotterdamból több alkalommal hoztak kokaint és amfetamint Magyarországra. A drogokat egy szigetszentmiklósi garázsban tárolták, és innen értékesítették –

a rajtaütéskor itt 6 kiló kokaint és 3,5 kiló amfetamint találtak a nyomozók.

A Főügyészség pénteken emelt vádat a hat férfi ellen, akiket- ha a bíróság is egyetért a vádpontokkal - a Btk. alapján öttől húsz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetnek.