Gyerekek vertek félholtra egy hajléktalant Debrecenben

helyszínelés
Rendőrök vizsgálják a Jerikó utcai rablás helyszínét
Vágólapra másolva!
Egy hajléktalan férfit életveszélyesen megsebesítettek, két társát pedig megverték a Debrecenben elfogott fiatalok. A rendőrség a napokban zárta az ügyben folytatott nyomozást.
Vágólapra másolva!

Vérző, betört fejjel indult segítséget kérni a debreceni hajléktalan, akit három fiatalkorú bántalmazott a nyílt utcán.

Az eset még 2015. december 7-én történt, a 16 éves fiú , illetve 13-13 éves fiú és lány barátja este tíz előtt, Jerikó utcában támadt rá a sértettre.

Leütötték és életveszélyesen megsebesítették a férfit,

de még volt annyi ereje, hogy eltántorogjon a debreceni tűzoltóság épületéhez - később a mentők is innen szállították el.

Raboltak is a közelben

Mint kiderült, a fiatalkorúak korábban a hontalan férfi két társát is megverték a közelben, az egyik sértettől pedig órát is zsákmányoltak.

Rendőrök vizsgálják a Jerikó utcai rablás helyszínét Forrás: Police.hu

A 16 éves fiút a támadások után őrizetbe vették, két 13 éves barátja szabadlábon távozhatott a Debreceni Rendőrkapitányságról.

A nyomozóhatóság mindhármuk ellen csoportosan elkövetett rablás bűntett és életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást,

a trió legidősebb tagját emellett különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel is gyanúsították. Az ügyben folytatott nyomozást a rendőrség a napokban lezárta, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.