Vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség az Alstom-ügyben

4-es metró 4-es metró átadása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY metró metróalagút metróállomás metrókocsi peron Budapest, 2014. március 28.
A Rákóczi téri állomásra érkezik egy Alstom szerelvény a Keleti pályaudvar felől az átadás előtt álló 4-es
Budapest, 2014. március 28. A Rákóczi téri állomásra érkezik egy Alstom szerelvény a Keleti pályaudvar felől az átadás előtt álló 4-es metró vonalán 2014. március 25-én. Az új metrószakaszt március 28-án reggel adják át az utazóközönségnek, amely a hétvégén ingyen veheti igénybe. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség az Alstom-ügyben - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság a Pestisrácok.hu értesülését.

Ismeretlen tettes ellen

Részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek, csupán annyit, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Múlt hónapban írt arról a Magyar Idők, hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró - jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint - áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban.

A Rákóczi téri állomásra érkezik egy Alstom szerelvény a Keleti pályaudvar felől a 4-es metró vonalán Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Medgyessy Péter még aznap az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal, szerinte "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke". Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt.