Szanyinak 1500 támogatója már biztos van

Szanyi Tibor
Szanyi Tibor, MSZP
Vágólapra másolva!
Összegyűjtötte Szanyi Tibor az MSZP elnökjelöltségéhez szóló "belépőt" jelentő 1500 támogatói aláírást – ezt maga a szocialista EP-képviselő jelentette be. Az MSZP június 25-én tartja tisztújító kongresszusát, az elnöki posztért négyen versengenek.   
Vágólapra másolva!

"Az MSZP elnöki tisztségéért zajló versenyben ma meghaladtam a formális jelöltséghez szükséges, 1500 párttagunk támogató aláírását jelentő küszöböt" – tudatta Szanyi Tibor elnökjelölt. A jelenleg Brüsszelben, EP-képviselőként dolgozó politikus korábban "Apa, kezdődik!" címmel tette közzé vitairatát a pártban általa szükségesnek tartott változtatásokról.

Szanyi Tibor már összegyűjtötte a szükséges számú aláírást az elnökjelöltséghez Fotó: Bielik István - Origo

Nemrég Szanyi programot is hirdetett "Szociális Magyarország" címmel, amelyben rögzítette az új baloldali politika négy fő pillérét, ami szerinte az egészségügy, az oktatás, a gyermekjólét és az idősügyek.

Stratégiai kérdésnek tekinti a nőkkel való szolidaritást, és egy modern, baloldali társadalombiztonsági szemléletet.

Szanyi közölte, hogy folytatja a támogató aláírások gyűjtését, és bizonyára így tesz a másik három elnökjelölt is. A párt vezetését ugyanis folytatná a jelenlegi elnök, Tóbiás József, valamint bejelentkezett a posztra Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester és Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese is.