Nemzeti autóbusz-gyártási stratégiát alkot a kormány

budapesti közlekedés
Budapest, 2015. január 17. Az első vadonatúj Volvo, az Euro 6-os kibocsátási normának megfelelő, dízel-elektromos hajtású hibrid csuklós autóbusz halad a Szent Gellért rakparton, a Szabadság híd előtt 2015. január 17-én. A beszerzett összesen 28 darab új autóbusz közül az első jármű a 7-es busz vonalán állt forgalomba. Tavaszra a fővárosban fog üzemelni Európában az egyik legnagyobb hibridbusz-flotta. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nemzeti autóbusz-gyártási stratégia kidolgozásáról és végrehajtásáról határozott a kormány a magyarországi buszgyártás versenyképessége érdekében - közölte a kormányszóvivő szerdán.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán azt mondta: a kabinet a következő három évben olyan buszgyártási stratégiát dolgoz ki és hajt végre, amely biztosítja, hogy a magyar buszgyártás minőségi és mennyiségi szempontból egyaránt helytállhasson a rendkívül éles nemzetközi versenyben.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szóvivő hozzátette: a Budapesttel folyó tárgyalásokon is azt kérték, hogy a főváros vegye figyelembe "ezt a nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú kormányzati szándékot".