A Vasutasnapig adott haladékot a szakszervezet, ha nem lesz változás, akciósorozatot indítanak

máv, vonat, pótdíj a gyorsvonatokon, Induló vonatok a budapesti Keleti pályaudvaron 2012. május 2-án
Vágólapra másolva!
Ha továbbra sem történik változás, és nem tárgyal a MÁV vezetése a Vasutasok Szakszervezetével, figyelemfelkeltő akciót tartanak. Azt mondják: rosszul keresnek, rosszak a munkakörlményeik és életpályamodelt is szeretnének. Követeléseiket tavaly pontokba szedték, de szerintük ezt a MÁV vezetése nem vette komolyan.
Vágólapra másolva!

Tárgyalásokat követel a Vasutasok Szakszervezete a MÁV-nál kialakult, ahogy ők fogalmaznak: krízishelyzet megoldására. Közleményükben azt írják: ha július 9-ig, a Vasutasnapig a cégvezetés nem reagál követelésükre, figyelemfelkeltő akciósorozatot indítanak. Ahogy írják, már tavaly pontokba szedték a problémáikat, például az alacsony béreket, a létszámhiányt, a rossz munkakörülményeket, a szigorú vizsgáztatási rendszert, és az életpályamodell hiányát. Kiáltványukban azt követelték, hogy a MÁV ezeken változtasson.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Csakhogy, szerintük tavaly óta semmi sem történt, komolynak nevezhető tárgyalás sem kezdődött.

Meleg János, a VSZ elnöke szerint az idei évre kötött bérmegállapodásban foglaltakat sem tartotta be a MÁV, az ígéretek ellenére nem tárgyalhattak a középtávú megállapodásról, a kollektív szerződés átfogó módosításáról és az életpályamodell kialakításáról. Pedig ez utóbbira, ahogy fogalmaz éppen most a legkedvezőbb a helyzet, mivel a vállalatcsoport 39 milliárd forintos eredménnyel zárta a tavalyi évet.