Lopott tévével sétált az utcán

Vágólapra másolva!
Hat erdőkürti lakást foszthatott ki a betörőpáros, egyikük épp lopott tévével sétált az utcán, amikor elkapták.
Vágólapra másolva!

Sorozatbetöréssel gyanúsít egy 33 éves kállói férfit a rendőrség, a gyanú szerint egy hónap alatt legalább hat ingatlanba tört be Erdőkört területén, két esetben pedig egy fiatalkorú társa is segítette.

Megzavarták őket

Először április 14-én, a hajnali órákban próbálkoztak. Bejutottak egy ingatlan udvarára, majd átkutatták a házat is – elvinni semmit nem tudtak, mert váratlanul megjelent a tulaj. A páros inkább elmenekült, de üres kézzel azonban nem akartak hazamenni, úgyhogy loptak egy láncfűrészt egy közeli garázsból.

Május 11-én az idősebb gyanúsított már egyedül akciózott: egy éjszaka alatt négy házba tört be Erdőkürtön, és LCD-tévét, mozgásérzékelőt, személyes iratokat, készpénzt is zsákmányolt.

Előzetesbe került

A tévét hóna alá csapva sétált az utcán, amikor a pásztói polgárőrök észrevették, és a rendőrök érkezéséig a helyszínen tartották. A 33 éves férfi ellen hatrendbeli lopás miatt indult eljárás, május 14-én pedig bírósági jóváhagyással előzetes letartóztatásba helyezték. Fiatalkorú segítőjét két rendbeli lopással gyanúsítja a rendőrség.