Kiss László bocsánatot kért áldozatától

Kiss László bocsánatot kér
Vágólapra másolva!
Megrázó képeket vettek fel az RTL Klub kamerái: Kiss László találkozott egykori áldozatával, Takáts Zsuzsannával, hogy bocsánatot kérjen tőle.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli ülést tartott a százhalombattai képviselő-testület Kiss László nemierőszak-ügyében, amelyen eldöntötték, hogy elveszik az edző díszpolgári címét. Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály az ülés előtt beszámolt arról, hogy Kiss László délelőtt ügyvédje jelenlétében találkozott az áldozatával, Takáts Zsuzsannával, hogy bocsánatot kérjen tettéért. A megerőszakolt asszony a polgármester szerint megbocsátott Kissnek. Az erőszak után 55 évvel a drámai találkozón jelen volt az RTL Klub is, a bocsánatkérést a ma esti Híradóban és a Fókuszban lehet majd megnézni.

Takáts Zsuzsanna hétvégén szintén az RTL Klubnak beszélt az 55 évvel ezelőtti csoportos nemi erőszakról, amelyért Kisst és két társát börtönre ítélték. A nő akkor azt mondta, öt évtized elteltével sem bocsátott meg Kisséknek.

Kiss az áldozat felbukkanása előtt azt állította, hogy soha nem követett el nemi erőszakot, hanem koncepciós perben ítélték él, és ezért keresi a perújítás lehetőségeit. A 168Óra.hu úgy tudja, hogy Kiss azóta letett erről, pedig korábban a per iratait is kikérte a levéltárból. A lapnak ügyvédje, Bánáti János azt mondta, hogy Kiss arra kérte, álljon le az iratok tanulmányozásával, mert a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet.

Kiss László Forrás: MTI/Földi Imre