Emberöléssel gyanúsítják a gyöngyösi szülőket

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették a másfél évesen meghalt, sajtóhírek szerint súlyosan alultáplált kislány szüleit, és kezdeményeték előzetes letartóztatásukat.
Vágólapra másolva!

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyöngyösi szülők, a 32 éves nő és az 52 éves férfi ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A kislány egy hete halt meg otthon. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság akkor az ügyben ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján azonban felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége, ezért őket a megyei nyomozók előállították a főkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Heol.hu korábban arról írt, hogy alig fél év leforgása alatt testsúlyának nagyjából a felét elvesztette a másfél éves baba. A családnál utoljára tavaly novemberben járt orvos, akkor hét kilogramm volt a kislány - tudta meg a lap Csathó Mónikától, az Országos Mentőszolgálat megyei sajtószóvivőjétől.

Mint mondta, a gyermek halálának napján, délutánján hívták a mentőket a szülők, a baba vélhetően a reggeli órákban hunyt el. A gyermeket rendezett körülmények között találták meg, testén nem voltak külsérelmi nyomok, de testsúlya mindössze 3-3,5 kilót nyomott, ami egy újszülött súlyának felel meg.