Előzetesben a halálra éheztetett gyerek szülei

Vágólapra másolva!
Elrendelte a bíróság annak a gyöngyösi házaspárnak az előzetes letartóztatását, akiknek másfél éves gyereke - mindössze 3,5 kilósan - néhány hete a szakértői vélemények szerint az alultápláltság miatt halt meg. A szülőket emberöléssel gyanúsítják: halálra éheztették a gyereküket. Az Origo tudósítója a helyszínen van, cikkünk folyamatosan frissül. 
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba került az a gyöngyösi házaspár, akiket azzal gyanúsít a rendőrség, hogy halálra éheztették másfél éves gyereküket: a kislány novemberben még hétkilós, normál testsúlyú volt, amikor pedig egy hete meghalt, már csak 3,5 kilós.

Emberölés a gyanú

Mint arról az Origo is beszámolt, emberöléssel gyanúsítja a rendőrség a 32 éves nőt és az 52 éves férfit, akiket őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Erről döntött most a bíróság, helyt adva a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését kérő ügyészségi indítványnak.

A kislány egy hete halt meg otthon.

A rendőrség akkor az ügyben ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az elsődleges orvos szakértői vélemény alapján azonban felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége, ezért őket a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az apa fájdalmat érez

Nemrég megszólalt a holtan talált másfél éves kislány apja is. Azt mondta, fájdalmat éreznek a gyermek halála miatt. "Kérem, értsék meg, hogy még nem tudok beszélni. Nagyon nagy fájdalom ez most nekünk" - ezt mondta a Borsnak a férfi, aki kőfaragóként dolgozik.

A szomszédok azt mondták, hogy a család zárkózott életet élt.

A gyöngyösi társasházban albérletben laktak. Az anya nem köszönt a többi lakónak. Tavaly karácsonykor viszont nagy veszekedés volt náluk, erről is beszámoltak a szomszédok.