Diákok ezreit fenyegette az Angliából üzengető pedofil

Vágólapra másolva!
Bombával fenyegetőzött, de pedofil tartalmú képeket, videókat is küldött fiatalkorú ismerősének egy tatabányai születésű férfi a rendőrség szerint. Egy évig nyomoztak utána, végül Angliában találták meg. 
Vágólapra másolva!

Volt, hogy egyszerre 4500 diákot is evakuálni kellett a tatabányai iskolákból, mivel bombafenyegetést kaptak egy névtelen bejelentőtől.

Tanítási szünetet követelt

A Tatabányai Rendőrkapitányság is rendszeresen kapott fenyegető üzeneteket, amikben a levélíró tanítási szüneteket követelt, illetve azt állította, hogy az iskolák diákjait megfigyelik.

Hogy utóbbit bizonyítsa, fényképet küldött egy tanulóról.

Később az is kiderült, hogy a fotót a képen látható fiú diáktársa készítette. Az ő vallomása aztán utat nyitott az addig ismeretlen fenyegető felé.

Pornót küldött, majd fenyegetett

A 16 éves fiú elmondta, korábban rendszeresen csetelt egy Angliában élő 31 éves magyar férfival, aki gyerekpornót küldözgetett neki, egyszer pedig webkamera előtt is mutatkozott. A diák akkor szánta rá magát, hogy meséljen a netes kapcsolatról, amikor

a férfi már a fiú anyját is fenyegetni kezdte sms-ekben.

Volt véleménye

A magyar és angol rendőrök egyéves nyomozás után jutottak el a tatabányai születésű, de kivándorolt gyanúsítotthoz, akit egy magyar család fogadott be – a férfi megneszelte a hatósági vizsgálatot, és

angol és magyar lapoknak is beszámolt a történtekről, persze a saját szemszögéből elemezve az eseményeket.

Itthon, előzetesben

Ez sem segített rajta, a rendőrök házkutatás során bizonyítékként használható adathordozókat foglaltak le nála, ezek vizsgálata után pedig a tatabányai kapitányság idézést küldött neki.

A férfi hazatért, és részleges beismerő vallomást tett. Ezután őrizetbe vették, majd a Tatabányai Járásbíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte – a bombafenyegetés és a gyerekpornó miatt egyaránt felelnie kell.