Balog: Utálom a kerítést, de szükséges volt

Orbán évértékelő
Évértékelő beszédet mond Orbán Viktor kormányfő Budapesten, a Várkert Bazárban.
A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei a tizennyolcadik évértékelője.
2016.02.28.
Balog Zoltán,
Orbán évértékelő Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Várkert Bazárban. A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei a tizennyolcadik évértékelője. 2016.02.28.
Vágólapra másolva!
Nem a magyar kormány, hanem a terroristák keverik össze a migrációt és a terrorizmust - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Deutsche Welle német közszolgálati televíziónak, amely az "utálom a kerítést, de szükséges volt" címet adta a beszélgetésnek.
Vágólapra másolva!

A miniszter az interjúban az ideiglenes határzárról azt mondta: Magyarországon az emberek nem szeretnek kerítés mögött élni, de a migrációs válság ügyében az európai uniós "intézmények sajnos későn, vagy egyáltalán nem reagáltak", ezért

Magyarország a kerítés felépítésére kényszerült.

Magyarországot Balog Zoltán szerint "igazságtalanul bírálták", hiszen az uniós tagállamok között egyedüliként volt képes és hajlandó a közösség szabályainak betartatására. A röszkei zavargást úgy értékelte, hogy támadás érte Magyarország határát, és "provokáció" történt.

Balog Zoltán szerint igazságtalanul bírálják Magyarországot Fotó: Szabó Gábor - Origo

A bevándorlásról és a terrorizmusról folytatott nemzeti konzultációról elmondta: majd az "idő eldönti", volt-e szükség a plakátkampányra. Elismerte, hogy a "migránspolitikában szigorú nemet mondunk", de

Magyarország szerinte teljesíti a menekültekkel szembeni jogi és humanitárius kötelezettségeit.

Egy éve talán populistának tűnhetett a menekültkvótákat elutasító magyar érvelés, de a párizsi, brüsszeli támadások után már tény, hogy van kapcsolat az "ellenőrizetlen migránshullám" és a terrorizmus között - mondta a miniszter az interjúban.