Autóval vonszolták anyát és fiát az uzsorások

Vágólapra másolva!
Hat embert tartottak állandó rettegésben és fizetési kényszerben az orosházi uzsorások, volt, akit anyjával együtt kínoztak meg. 
Vágólapra másolva!

Zsarolással, sanyargatással, uzsora-bűncselekményekkel vádol az Orosházi Járási Ügyészség egy helyi házaspárt, akik a vádirat szerint legalább hat ember életét tették pokollá.

Hulladékból, uzsorából éltek

A 47 éves férfi és 43 éves felesége elsősorban hulladékgyűjtéssel foglalkozott, de az ügyészség szerint kihasználták a környezetükben élő, ellenállásra képtelen lakókat is: uzsorakölcsönöket adtak nekik, amit százszázalékos kamattal kellett megfizetniük a kölcsön utáni hónapban.

Négymilliós kamatot hajtottak be

A beszedett pénz felét, vagyis az eredeti kölcsön összegét aztán újra kölcsönadták a károsultaknak, így biztosítva az éveken át tartó uzsorakörforgást.

Volt olyan adósuk, akinek eredetileg 50 ezer forintot adtak, de végül 4,3 millió forintot hajtottak be rajta.

A nyílt utcán vonszolták áldozataikat

A házaspár az erőszaktól sem riadt vissza a vádirat szerint: az egyik sértettet komoly veréssel fenyegették, amikor pénzhiányra hivatkozott – egy másik személyt pedig éveken át csicskáztattak, házuk körüli munkákra fogták be a tartozása fejében.

Amikor áldozatuk megszökött a Sámsoni utcai ingatlanból, utánamentek, felpofozták, majd anyjával együtt autójuk elé kötötték, és az utcán vonszolták őket.

Kártérítésre számíthatnak

A házaspár előzetes letartóztatásba került. Ha a bíróság is helyt ad vádaknak, halmazati büntetésük 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés lehet. A sértettek kérik, hogy térítsék meg nekik az okozott kárt, indítványukat pedig az ügyészség is támogatja. Az ügyben várhatóan az Orosházi Járásbíróság hoz majd ítéletet.