Százhalombatta bajban van Kiss László miatt

Kiss László TOP
Budapest, 2016. január 6. Kiss László szövetségi kapitány Hosszú Katinka többszörös világ- és Európa-bajnok versenyző sajtótájékoztatóján a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2016. január 6-án. Hosszú Katinka úszónő nem fogadta el a Magyar Úszó Szövetség szerződésajánlatát, a sajtótájékoztatón széttépte a szerződéstervezetet. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Rendkívüli zárt ülést hívott össze csütörtökön 15 órára Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere, miután kiderült, hogy Kiss László úszóedzőt, a városi uszoda névadóját és a település társadalmi alpolgármesterét 1962-ban elítélték csoportos nemi erőszak miatt. 
Vágólapra másolva!

„Nemcsak politikusként, hanem férjként és egy kislány édesapjaként azt javaslom a holnapi rendkívüli ülésen, hogy a képviselő-testület fossza meg Kiss Lászlót tiszteletbeli alpolgármesteri pozíciójától” – mondta az Origónak Szabó Attila, Százhalombatta DK-s képviselője, aki szerint meg kellene változtatni a helyi uszoda nevét is, amely jelenleg az úszóedző nevét viseli.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendkívüli zárt ülésen milyen javaslatot terjeszt majd a képviselő-testület elé Vezér Mihály polgármester, írásbeli előterjesztés ugyanis egyelőre nem készült.

Forrás: MTI/Soós Lajos

A képviselő-testület döntését árnyalhatja majd, hogy Százhalombattának számos kapcsolata van a hazai úszósporttal. Az Origo információi szerint például jelenleg is érvényben van a város és a Magyar Úszószövetség között egy támogatói szerződés, amelynek értelmében a település évente több tízmillió forinttal támogatja a szövetséget.

Kiss László 2014-ben a Fidesz javaslatára lett társadalmi alpolgármestere a városnak, ahol több mint húsz éve él. A szövetségi kapitány nem tagja a képviselő-testületnek, de az ülésein tanácskozási joggal részt vehet.

Vezér Mihály ráadásul jó kapcsolatot ápol a Magyar Úszószövetséggel,

a MÚSZ honlapján például 2012-ben arról számoltak be, hogy Gyárfás Tamás elnök Vezér Mihályt jelölte a gazdasági bizottság elnökének.

Százhalombattán 11 fős a képviselő-testület, ebből

  • öten, köztük a polgármester, a helyi lokálpatrióta egyesület, az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület tagjai,
  • hárman fideszes képviselők,
  • van egy Jobbikból kilépett független képviselő,
  • egy Demokratikus Koalíció-tag,
  • valamint egy független képviselő.

Szavazzon!

Ön szerint Kiss Lászlónak távoznia kell a sportéletből?

Az Origo megkeresésére Vezér Mihály polgármester közölte: Kiss László ügyével kapcsolatban a holnapi zart ülésen alakítják ki álláspontjukat.