Pukli István úgy érzi, megzsarolta a Telekiből távozó tanár

Pukli sajtótájékoztató Kossuth tér 03.24.
Vágólapra másolva!
Állítólag szülői petícióval hívnák vissza a Teleki Blanka Gimnázium volt tanárát, aki távozott az iskolából, mert nem értett egyet Pukli István iskolaigazgatóval. Bereczky Csongor szerint mennie kellett, mert nem nézhette, hogy a Tanítanék mozgalom politikai állóháborúját a diákok szenvedik meg. Pukli viszont cáfol, úgy érzi, megzsarolták. 
Vágólapra másolva!

Szülők indítottak petíciót, hogy visszahívják a Teleki Blanka Gimnázium volt angoltanár-osztályfőnökét, aki a Pukli István iskolaigazgatóval történt összeütközés után távozott – írta a Magyar Idők.

Petícióról beszélnek

A lap állítólag megszerezte a közel nyolcvan aláírást tartalmazó petíciót, a Hvg.hu pedig Bereczky Csongorral beszélt, aki elmondta, Pukli közéleti szerepvállalása miatt hagyta ott osztályát és a Telekit.

A diákokat féltette

A távozó tanár szerint

a Pukli István vezette Tanítanék mozgalom pedagóguskezdeményezésből egyre inkább politikai szervezetté vált,

azzal pedig szabályos állóháborút indítottak el, hogy bocsánatkérésre szólították fel a kormányt. Ezt hosszú távon a diákok szenvedhetik meg – vélte Bereczky Csongor, aki szakmai szempontból sem értett egyet mindenben Pukli Istvánnal, de ha elásnák a csatabárdot, ő visszatérne az iskolába.

Pukli válaszolt

Az iskolaigazgató viszont másként emlékezik a történtekre: a cikkhez fűzött kommentjében azt írta, Bereczky Csongor

hogy felmond, ha nem lépek vissza. Mondtam neki, hogy akkor menjen. Felmondott, de azonnal el akart menni, így közös megegyezés lett belőle.”

Pukli István kommentben jelezte, zsarolásnak tartja Bereczky Csongor bejelentését Forrás: hvg.hu

Az utolsó pillanatban váltott?

Felhívtuk Pukli Istvánt, aki megdöbbentőnek tartja a volt osztályfőnök fellépését, annál is inkább, mert

Bereczky Csongor szerinte az utolsó pillanatig támogatta a Tanítanék mozgalom célkitűzéseit,

a tantestületben pedig váratlanul kapta elő felmondó nyilatkozatát. „Azt mondta, ha nem lépek vissza a Tanítanék mozgalom éléről, majd ő megy el” – mondta Pukli István, aki hozzátette, a Tanítanék távolról sem politikai célú szervezet.

Az iskolaigazgató azt sem érti, hogyan térne vissza a Telekibe Bereczky Csongor, miután közös megegyezéssel távozott – évközben hagyta ott a végzős osztályát, a posztját pedig egy másik kolléga vette át.

Januárban még egyetértettek

Pukli István és Bereczky Csongor januárban még együtt nyilatkozott az ATV-nek az oktatás aggasztó állapotáról, mint mondták, a problémák miatt csatlakoztak a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez – ebből az összefogásból született meg a Tanítanék mozgalom.