Megbüntették a telefonszerelő fogvatartóját

Vágólapra másolva!
Személyi szabadság megsértése miatt jogerősen pénzbüntetésre ítéltek egy nagykanizsai asszonyt, aki bezárta lakásába a telefonszerelőt. A nő nem tudta elfogadni, hogy nem kap azonnal vonalat.
Vágólapra másolva!

A Nagykanizsai Járásbíróság személyi szabadság megsértése miatt jogerősen 150 ezer forint pénzbírsággal sújtotta azt a nagykanizsai asszonyt, aki még tavaly nyáron zárt be a lakásába egy telefonszerelőt.

A férfi nem tudta megjavítani a nő rossz készülékét.

A nő ezt nem volt hajlandó elfogadni: bezárta a bejárati ajtót, és azt mondta a férfinak, hogy addig nem mehet ki a lakásból, amíg a telefont meg nem javítja. A szerelő hiába hivatkozott arra, hogy ő nem ért magához a készülékhez, mert ő vonalellenőr. A vonal pedig jó volt, azt nem kellett javítani.

A szerelő egy darabig várt, majd mobiltelefonon értesítette a rendőrséget.

A rendőrök először a kaputelefonon keresztül kérték az asszonytól, hogy engedje be őket, de ezt a nő nem tette meg. A társasház bejárati ajtaját egy másik lakó nyitotta ki a rendőröknek. A nő a lakásajtót is csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni. Végül kiengedte a szerelőt, de a férfi így is nagyjából egy órát töltött ott akarata ellenére.

A bíróságon az asszony azt mondta, hogy megbánta, amit tett.

Azzal indokolta a cselekedetét, hogy nagyon rossz lelkiállapotban volt a történtek idején. A bíróság megengedte a nőnek, hogy a 150 ezer forintos büntetést részletekben fizesse ki. Ha nem fizeti meg a bírságot, büntetése 150 napi elzárásra változik.