Gyurcsányék a hétvégén újra próbálkoznak

Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2016. március 15. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Pilvax kávéháznál 2016. március 15-én. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Négy jelölt közül választanak polgármestert vasárnap a Zala megyei Pölöskefőn, miután a korábbi településvezető a múlt év végén lemondott posztjáról. 
Vágólapra másolva!

Fábián József (Demokratikus Koalíció), valamint független jelöltként Szollár Norbert, Kapronczai István Ervin és Tóth Jenő méreti meg magát a 385 lakosú település polgármesteri tisztségéért. A jelöltek közül ketten jelenleg is a képviselő-testület tagjai.

Orbán Károly (független) december 31-i hatállyal mondott le településvezetői posztjáról. Indoklása szerint más ügyekkel, egyebek mellett könyvírással kívánt foglalkozni, de a képviselő-testület munkáját továbbra is támogatja.

A 2014-es önkormányzati választáson a megyei listán a Gyurcsány-párt a szavazatok 14,02 százalékát szerezte meg. Ezzel holtversenyben a második helyen végzett a Jobbikkal. A Fidesz-KDNP akkor 62,62 százalékot szerzett.