Elcsalták a játszótérre kapott pénz 80%-át

Ebergőc játszótér
Ebergőc
Vágólapra másolva!
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult eljárás a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül kialakított játszótér ügyében. Egy gyanúsított előzetes letartóztatásba, egy másik házi őrizetbe került, egy harmadik ember szökésben van - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint a Szegedi Vadaspark területén épült játszótér kialakítására és üzemeltetésére 2013-ban jogosulatlanul vettek igénybe mintegy 185 millió forint hazai és európai uniós támogatást. A projekt tényleges bekerülési értéke a támogatási szerződésben szereplő költségek csupán 15-20 százaléka volt. A gyanú szerint a bűncselekményből származó pénz eredetének leplezésére fiktív szerződéseket kötöttek a többi között pénzügyi szolgáltatások igénybevételéről külföldi vállalkozások, így egy offshore cég közbeiktatásával.

Képünk illusztráció Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a gyanúsítottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsította meg. A bíróság elrendelte egy gyanúsított előzetes letartóztatását és egy másik házi őrizetét. Egy harmadik gyanúsított szökésben van, ellene az ügyészség európai elfogatóparancs kibocsátását kezdeményezte.