Együtt bojkottált a Fidesz és az MSZP

Vágólapra másolva!
Több tízmillió forintért vetetett volna egy házat a zuglói Fidesz és MSZP képviselőcsoportja az önkormányzattal. A jegyző törvényességi óvást jelentett be. Rendkívüli ülésen döntöttek volna a vételi szándék visszavonásáról, de a két nagy párt nem ment el az ülésre. 
Vágólapra másolva!

A fideszes és MSZP-s képviselők közös távolmaradásukkal bojkottálták az április 5-i rendkívüli képviselő-testületi ülés megtartását Zuglóban. A képviselők egy Csantavér utcai társasház megvételének a visszavonásáról döntöttek volna – olvasható Várnai László, a Civil Zugló képviselőjének a blogjában.

A ház megvásárlásáról egyébként Karácsony Gergely polgármester javaslatára, a testület már 2015 január 22-én egyszer döntést hozott. Ezt akkor csak

a Civil Zugló és az LMP képviselői nem támogatták.

Ennek oka, hogy nem tudták megindokolni, hogy milyen céllal vesznek meg egy ötlakásos társasházat. Ráadásul a ház ára egy év alatt 57 millióról 72,2 millióra emelkedett.

Az alábbi házat akarta megvenni az önkormányzat.

A kerületi jegyző törvényességi észrevételt tett a korábbi döntéssel szemben, így a keddi képviselő-testületi ülésen arról kellett volna szavazni, hogy mégsem veszik meg a házat. Csakhogy a polgármester a két nagy frakció távolmaradása miatt a döntést nem tudja visszavonni. A frakciók és a PM-es polgármester összecsapása nem új keletű jelenség, a 2015. június 25-i testületi ülés azért maradt el, mert a két nagy frakció a napirendet szavazta le.