Apró lábú férfiak fosztogattak Bugacon

apró
Autóba ültették az egyik gyanúsítottat
Vágólapra másolva!
Eltűnt a birka, a kolbász és a lószerszám, csak aprócska lábnyomok maradtak a tettesek után Bugacon. A rendőrök egy alacsony növésű, feltűnően kislábú társaság tagjait gyanúsítják, akik autóval menekültek a rendőrök elől.
Vágólapra másolva!

Sorozatbetörők járták tavaly december óta a bugaci tanyákat, volt ahonnan a disznóvágás utáni nyers kolbászt vitték el, máshol horgászfelszerelést, birkát és szivattyút zsákmányoltak.

A betörések helyszínén árulkodó jel maradt: apró 35-37-es méretű lábnyomok,

ami alapján a rendőrök először egy gyerekbandára, vagy női elkövetőkre gyanakodtak. A későbbi adatgyűjtés során azonban rájöttek, hogy kis növésű férfiakról van szó.

Ismerték a terepet

Az is kiderült, hogy a tettesek földutakon, rendszám nélküli autóval közelítették meg a kiszemelt tanyákat, ami valószínűsítette, hogy ők is a közelben laknak.

Autós üldözés a buckákon

Március 10-én éjjel rajtaütés során sikerült is elcsípni a társaság egy tagját : a rendőrök üldözőbe vettek egy piros rendszám nélküli Lada Samarát.

A menekülő banda homokos-bokros területen próbálta lerázni a nyomozókat, végül azonban az ő Ladájuk futott egy homokbuckára.

Három gyanúsított ezután futva tűnt el a sötétben, egy férfit viszont sikerült a helyszínen elfogni.

Ezután már könnyebb volt utolérni a banda többi tagját is: egy hétig tartó nyomozás után végül március 18-án,

Nagykőrös külterületén kapták el a triót – a Tolvajos tanya mellett.

A kis növésű, 153–162 centiméteres magasságú férfiakból álló gyanúsítottak rokoni, illetve sógori viszonyban állnak egymással. A rendőrség szerint a zsákmányt töredékáron értékesítették, a lopott élelmiszereket pedig azonnal megették a betörések után.

Autóba ültették az egyik gyanúsítottat Forrás: Police.hu / André Ildikó

A négy férfi ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, írja a Zsaru Magazin.