Ápolónak állt a képviselő, elborzadt a látottakon

nővérszoba, Szabó Tímea
Vágólapra másolva!
Ez a valós helyzet maga a földi pokol - így foglalta össze első munkanapját az önkéntes ápolónak állt ellenzéki politikus. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, parlamenti képviselő szerint nem túlzás, hogy az emberek lassan meghalni járnak majd a kórházakba.
Vágólapra másolva!

Az első segédápolói napom után viszont biztosan tudom: a köszönet és a biztatás semmiképpen nem nekem jár, hanem azoknak

a kórházi dolgozóknak, nővéreknek, orvosoknak, akik a siralmas körülmények között, megalázó fizetésért is itthon maradnak,

és kizárólag elhivatottságuk és emberségük miatt napi 12 órás műszakban segítenek a betegeken - írta blognaplójába Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) parlamenti képviselője, aki önkéntes ápolónak állt egy hónapra.

Tarthatatlan a nővérhiány

A nővérhiány tarthatatlan. Az osztályon ketten vannak egyszerre 12 órában közel 20 betegre.

Egyikük 3 év után 90 ezer forintot keres, a másik 32 év ápolói munka után 140 ezret

- írta Szabó Tímea a vele együtt dolgozókról. Ebből minden hónapban befizetik a kötelező kamarai tagságit, majdnem ezer forintot, amiért cserébe e-maileket kapnak kedvezményes színházi előadásokról - tette hozzá.

Ez a belgyógyászat nővérszobája Forrás: Szabó Tímea

Az ellenzéki politikus beszámolójából kiderül az is, hogy a nővéreknek a szabadidejükben kötelező különböző "szakmai" előadásokon részt venniük saját költségen, különben nem szedik össze a havi kötelező számú pontot, és nem dolgozhatnak.

Nem megköszöni nekik a kormány, hogy ilyen körülmények között is kitartanak akkor, amikor semmire nem becsülik őket, hanem nem dolgozhatnak, ha nincs meg a pont"

- háborgott a politikus.

Siralmasak az állapotok

Szabó Tímea tapasztalatai szerint a kórházi osztályon, ahol dolgozik, siralmasak az állapotok.

Nővérszoba

Sziasztok!Először is nagyon köszönöm a rengeteg biztatást és kedves szót a kórházi munkával kapcsolatban! Az első segédápolói napom után viszont biztosan tudom: a köszönet és a biztatás semmiképpen nem nekem jár, hanem azoknak a kórházi dolgozóknak, nővéreknek, orvosoknak, akik a siralmas körülmények között, megalázó fizetésért is itthon maradnak, és kizárólag elhivatottságuk és emberségük miatt napi 12 órás műszakban segítenek a betegeken. Újra és minden tiszteletem az övék! Miattatok áll még a rendszer, gyógyulnak betegeink! Köszönjük nektek!Tegnap olvastam Sándor Mária bejegyzését. Marcsi és társai többet tettek a magyar egészségügyért az elmúlt évben, mint bárki más! Neked, nektek, a ti önfeláldozásotoknak köszönhetjük, hogy ma nem csak a betegek, hanem mindenki átérzi az egészségügyi katasztrófát. Marcsi, nem Te buktál meg, hanem Orbán, Balog és társaik! Nem neked kell szégyellned magad, hanem azoknak a hitvány, harácsoló Fidesz-KDNP-seknek, akiknek fontosabb, hogy a családi százmillióik mellé újabb százmilliókat, milliárdokat lopjanak, miközben egyre több ember szenved. Szenvednek, mert betegek, mert éheznek, mert nincs munka. Én a magam részéről ígérem, hogy mindent megteszek, hogy legyen változás! A Párbeszéd Magyarországért (PM) eddig is a tettekben, nem a szájkaratéban hitt. Most is azt remélem, lesz eredménye a kórházi munkának. Nem hagyjuk, hogy Orbánék szándékosan „lebombázzák” a kórházakat, hogy aztán a haveroknak privatizálhassák! Nem hagyjuk, hogy Orbán és haverjai majd elit ellátást kapjanak, amíg az ország 95%-a mehet szegény kórházakba! Addig harcolunk, amíg ezen nem változtatunk!Az alábbi linken olvashatjátok első ápolói tapasztalataimat, a videó a nővérszobáról pedig önmagáért beszél. http://szabotimea.blog.hu/2016/04/03/segedapolonak_alltam_1_napKöszönöm a Független Egészségügyi Szakszervezetnek a felhívást, különösen Zalatnai Zolinak a sok segítséget, hogy munkába állhassak! Köszönöm a kórházi dogozóknak, hogy mély bepillantásokat engednek a valós helyzetbe. Ez a valós helyzet maga a földi pokol. A tegnapi napom után állíthatom: nem túlzás, hogy az emberek lassan meghalni járnak majd a kórházakba. Sándor Marcsi, az első beszámolómat Neked ajánlom! Köszönünk minden eddigi áldozatot! Veled, veletek vagyunk! Elég volt a kizsákmányolásból, a kiszolgáltatottságból!#pm #párbeszédmagyarországértCsatlakozz - https://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank

Közzétette: Szabó Tímea – 2016. április 3.

Mivel pénteken április 1-je volt, azaz a hónap első napja, így az osztályon meg kellett rendelni az egy hónapra való eszközöket.

A fő kérdés az volt, hogy miből rendeljenek kevesebbet, mint amennyi kell: pacemakerelektródából, széklettartályból, pelenkából vagy gumikesztyűből.

Mindenre nem telik - írta.