Új főszerkesztő és tartalomért felelős igazgató az Origo élén

Vágólapra másolva!
Március 21-étől György Bence az Origo – New Wave Media csoport tartalomért felelős igazgatója, egyben az Origo főszerkesztője.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön 11 órakor jelentette be Száraz István vezérigazgató az Origo szerkesztőségének, hogy Pálmai L. Ákos főszerkesztő, aki 2014 nyara óta látta el az Origo főszerkesztői feladatait, közös megegyezéssel távozik a cégcsoporttól.

Egyben azt is bejelentette, hogy

hétfőn mutatja be György Bencét,

aki március 21-étől betölti majd az Origo-NWM új, tartalomért felelős igazgatói és az Origo.hu főszerkesztői pozícióját.

György Bence legfontosabb feladatai közé tartozik majd az

Origo online hírportál vezető szerepének megerősítése,

és a cégcsoport átalakuló szervezetében a tartalomfejlesztés portfólió szintű vezetése – olvasható az OTS-hez eljuttatott közleményben.

Origo, TV2, Faktor

György Bence kinevezése online és televíziós területen szerzett széleskörű tapasztalatainak elismerése, amely alkalmassá teszi a cégcsoport jelentősen megnövekedett méretéből adódó vezetői feladatok ellátására.

György Bence újságíró, televíziós szakember, 2001 és 2004 között az Origo szerkesztője, ezt követően 11 éven át a TV2-nél felelős szerkesztő, majd a hírműsorok vezetője, végül program- és hírigazgató. Mostani kinevezéséig a Faktor online hírportál ügyvezetői pozícióját töltötte be.

György Bencével együtt csatlakozik az Origo-NWM csoporthoz

Gábor László, a TV2 Tények című hírműsorának korábbi főszerkesztője is,

aki tartalmi igazgatóhelyettesként dolgozik majd.

Mint ismeretes, idén februárban zárult le a tranzakció, amelynek eredményeként

összeolvadt a New Wave Média és az Origo csoport.

Ezzel létrejött az ország egyik vezető online médiaportfóliója, melynek legismertebb márkái az Origo mellett a Vs.hu hírportál, a Welove tematikus oldalak és a Köpönyeg.hu - olvasható a közleményben.

A leggyorsabb és legmegbízhatóbb

Száraz István az Origo-NWM csoport vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:

„Az összeolvadás után létrejött portfóliónk 5-ből 4 internetezőt elér, ami kiemelkedő erőt képvisel a médiapiacon. Az új vezetők kinevezésével az a célunk, hogy ezt a pozíciót megerősítsük, és az Origo legyen a leggyorsabb és legmegbízhatóbb online hírforrás. Cégcsoportszinten

a különböző identitású, karakterű szerkesztőségek

az elvárás. Komoly kihívás mindkettő, de meggyőződésünk, hogy György Bence a megfelelő ember erre a feladatra, nem utolsó sorban azért, mert ő már vezetett hasonló nagyságú szervezetet.

Köszönettel tartozom Pálmai L. Ákosnak az Origo most leköszönő főszerkesztőjének az utóbbi másfél évben végzett eredményes munkájáért."

Korábbi munkahelyére tér vissza

György Bence az Origo-NWM új, tartalomért felelős igazgatója és az Origo.hu új főszerkesztője az alábbiakat közölte:

"Boldog vagyok, és

Különösen izgalmas kihívás számomra csatlakozni egy dinamikusan fejlődő cégcsoporthoz, irányítani és fejleszteni annak gazdag és sikeres tartalmi portfólióját."