Karddal ostromoltak meg egy pápai diszkót

kard, szamuráj, japán
Vágólapra másolva!
Szamurájkarddal tért vissza egy kidobott vendég a Teddy Bear bárba – végül hozzá kellett mentőt hívni. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.
Vágólapra másolva!

Szombaton szamurájkarddal ment egy férfi diszkózni a pápai Teddy Bearbe, azóta is kórházban ápolják - írta az Origo egyik olvasója.

Kitették, ezért támadt

Utánajártunk a történetnek, a hírt pedig megerősítette a pápai szórakozóhely egyik, névtelenséget kérő alkalmazottja is.

Mint mesélte, a konfliktus kisebb összeszólalkozással kezdődött: hajnali három-négy óra körül hangoskodó társaság érkezett a diszkóba, és mivel nem tudtak kulturáltan viselkedni, a személyzet távozásra kérte őket.

A helyi dolgozó szerint a későbbi támadó – egy negyvenes férfi, akit társaságában Dagadt Zsozsónak szólítottak – ekkor szó nélkül elment. Nem úgy egyik, tiltakozó barátja, akit le kellett kísérni a kapuhoz. A kirakott vendég itt rendőrt hívott, és azt állította, hogy a szórakozóhelyen ellopták cipőjét, mobiltelefonját is.

Dagadt Zozsó visszavág

Javában tartott a vita, amikor az elsőként elküldött férfi állítólag egy autóval visszatért a bár elé.

Dagadt Zsozsó a csomagtartóból egy szamurájkardot húzott elő,

és "Megdöglötök!" felkiáltással szabályosan megostromolta a Teddy Bear bejáratát - mesélte a szemtanú.

Áttörte a kaput

"A vendégeket felmenekítettük az emeletre. Eközben a szamurájkardos fickó lyukat ütött a fóliázott üvegen, és elkezdett az ajtót tartó biztonságiak felé szurkálni. Ekkor már a kidobók is menekülőre fogták" – mondta a bár alkalmazottja.

Az ámokfutót végül egy bárszékkel ütötték le,

a korábban kihívott rendőröket már ez a látvány fogadta. Az Origo úgy tudja, a kardos férfit eszméletlen állapotban kórházba szállították, fegyverét pedig lefoglalták a nyomozók.

Szamurájkarddal, bárszékkel küzdöttek a pápai diszkókonfliktusban Forrás: Thinkstock

Kerestük a Veszprém megyei rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették, vizsgálat indult a szombat esti pápai incidens miatt. Mint az Origónak írt levélből kiderül, a rendőrök egy 46 és egy 56 éves férfit fogtak el a helyszínen, akiket garázdasággal gyanúsítanak.

A két gyanúsítottat őrizetbe is vették - arról azonban nem szól a rendőrség tájékoztatása, hogy a karddal hadonászó férfi valóban kórházba került-e az összecsapás után.